Різниця між U.FL і IPEX

Останнім часом нас часто запитували, яка різниця між моїм кабелем U.FL і IPEX? Який тип я маю без проблем перенести з U.FL на IPEX? Чи сумісні вони з моїм пристроєм? Або вони однакові? 

HRS. UFL - це ультрамініатюрний роз'єм, розроблений компанією Hirose в Японії. Найбільша частота використання становить 6 ГГц. Кабель може бути Φ0,81 мм ~ Φ1,37 мм, і він має різні назви відповідно до використовуваного кабелю.
Наприклад, U.FL-LP(V): Φ0,81 мм / U.FL-LP-068: Φ1,13 мм / U.FL-LP-066: Φ1,32 мм / U.FL-LP-088: Φ1. 37 мм / U.FL-LP(P)-068 : Φ1. 13 мм (золотий роз'єм).

MHF1 сумісний зі стандартним кабельним вузлом HRS U.FL.
Але MHF 4L несумісний зі стандартом HRS U.FL, але підходить для типу модуля 5G(M.2).

Якщо ваш пристрій призначений для додатків 5G, IPEX MHF4 саме для вас. Однак, якщо ваші пристрої призначені для використання Wi-Fi, 3G або 4G, найпоширенішими є типи U.FL.

Роз'єм IPEX

Рознімання даного типу використовуються для з'єднання антен з модемом (приклад: Quectel EP06)

та різні передавачі радіо та відео-сигналу. Відрізняються швидким і простим способом з'єднання, яке відбувається за рахунок защіпки конектора. Розраховані на невелику кількість циклів з'єднання (близько 30), після чого бажано замінити роз'єм на новий. Опір конектора 50 Ом., Смуга пропускання до 6 ГГц, розміри конектора на платі становлять близько 4 х 4 мм і висотою 3 мм, залежно від моделі розміри трохи відрізняються.

Для з'єднання антен з модемом 4G, в основному використовують конектори U.FL. Вони мають версію Male (тато), яка встановлюється на платі модему або роутера, і Female (мама), яка обтиснута на пігтейлі, що йде до антеного кабелю або антени.

Роз'єм MHF4

Роз'єм MHF4 (наприклад: Quectel EM12-G) має менші розміри та інший вид виконання, також поділяються на Male та Female. Висота конектора 1.2 мм, сумісні розміри кабелю для конектора Female - 33AWG та 36AWG.

Якщо розглядати найпопулярніші LTE модулі від компанії Quectel, варто зупинитися на двох моделях:

  • Для ЕР06 потрібні U.FL-LP(V)-040 або просто U.FL
  • Для EM06 та ЕМ12 - MHF4